- Italian Mussels & Pasta -
en
--------------------------------
- Midii in stil italian cu paste -
ro
Ingredients:
1kg mussels
50-60ml White Wine
400-500 mashed or whole tomatoes (Canned)
2-3 tablespoons olive oil
4-5 cloves of garlic
1 bunch parsley
1 package spaghetti 250/500 g depends on how many people you cook for 2/4
---------------------------------------
Ingrediente:
1kg Midii
50-60ml Vin alb
400-500 Rosii pasate sau intregi ( la conserva)
2-3 linguri Ulei de masline
4-5 catei de usturoi
1 legatura Patrunjel
1 pachet spaghete 250/500 g depinde pt cate persoane gatim 2/4
Cooking:
Mussels are usually not cleaned, and when so, they come with a kind of silk attached
to the shell, but this is not a problem, it can be removed quite easily by pulling the wires
to the end of the mussels where it gets open. Then rinse with cold water and a rough
sponge.
---------------------------------------------
Prepararea:
Midiile de obicei nu sunt curățate, ele vin cu un fel de mătase atașată de cochilie,
insa asta nu e o problema, se elimină destul de ușor, trâgând de fire spre capătul
in care midia se deschide. Apoi se spala cu apa rece si un burete aspru/sarma.
Heads Up!
Fresh mussels are alive - if they're open before cooking and don't close
immediately when you touch them with your finger (sometimes they open), it means
they're dead and must be thrown away. Also if after cooking they don't open, it means
that they were dead and again - should be discarded!
----------------------------------------------------
Atentie!
Midiile proaspete sunt vii - dacă-s deschise înainte de a le găti și nu se închid
imediat când le atingi cu degetul (uneori se mai deschid), înseamnă că-s moarte si trebuie
aruncate. Iar daca la gătire nu se deschid imediat, înseamnă că erau moarte și din
nou - trebuie aruncate!
Peel garlic cloves and crush them easily.
------------------------------------
Se curăță cățeii de usturoi și se zdrobesc ușor.
Put in a pot / large pan oil and garlic together on mediud heat and wait
for the oil to heat up. When the garlic begins to color it means it is enough!
The garlic should not be too fried!
--------------------------------
Punem într-o cratiță/tigaie mai mare uleiul și usturoiul împreună pe foc mic și așteptăm
până se încinge ueiul. Când usturoiul începe să se coloreze ușor, uleiul e destul de aromat,
nu trebuie ars sau prajit prea tare!
Add the canned tomatoes - if they are whole, crush them lightly with a fork.
Then put the clams in the pan on high heat and mix well everything.
After a minute pour white wine over the shells.
-----------------------------------
Se pun roșiile din conservă , daca sunt întregi, le zdrobim ușor cu o furculiță.
Apoi punem scoicile în cratița aflată acum pe foc iute și amestecam bine de tot.
După un minut se toarna vinul alb peste scoici.
Add a lid over the pan and leave it for a minute.
Do not let the clams more than 3 minutes on the fire - shellfish flesh is fragile
and will reduce their size a lot if left too long.
Take the pan off the heat, squeeze the juice from half a lemon on the clams
and add the chopped parsley. Mix well.
------------------------
Punem repede un capac peste cratiță si il lasam un minut.
Nu lasam scoicile mai mult de 3 minute pe foc - carnea scoicilor e fragila
si se va strange foarte tare daca e lasata prea mult.
Se ia cratița de pe foc, stoarcem peste scoici zeama dintr-o jumătate de lămâie
și adaugăm pătrunjelul tocat mare.
Amestecă bine. Sosul și scoicile vor căpăta o aromă incredibil de proaspătă.
Separately boil the pasta - preferably spaghetti - and in the end we
add them over the mussels!
--------------------------------------
Separat am fiert pastele - de preferinta spaghete - la final le adaugam peste midii!
Fry a few slices of bread on one side & rub them
with a little garlic and butter - you can add some greenery too.
----------------------------------
Se prajesc cateva felii de paine doar pe o parte - de preferinta bagheta - frecam
cu putin usturoi si unt - putem adauga si verdeata.
Bon appetite!
-----------------------------
Italian food- ALWAYS!!!! Nom nom
ReplyDeletexoxoxo
Ewelina
chiclifestyleofewelina.blogspot.com